Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2009

Σύνάντηση για συζήτηση

Γεια σε όλους,
θα σημειώσω κάποιες σκέψεις μου για τη συνάντηση που κάναμε την Τετάρτη στις 24/2/2009 στο cafe της σχολής αρχιτεκτόνων στις 14:30.

Θέσαμε κάποιες πολύ βασικές γραμμές για την έρευνα μας, όπως
-να δούμε τί σημαίνει top-down και bottom-up, και ποιες οι ποιοτικές διαφορές τους
-εντοπίσαμε ως ειδοποιό διαφορά τη συνδρομή/συμμετοχή του άλλου στη διαδικασία λήψης απόφασης
- να αποσαφηνιστεί τί θεωρείται συνδρομή ενός υποκειμένου σε μία εργασία. Σημειώσαμε ότι επειδή υπάρχουν πολλά επίπεδα συνδρομής, από την απόλυτα έμμεση (πχ κάτι που άκουσα σε ένα τραγούδι με επηρέασε στη λήψη απόφασης, άρα μπορώ να θεωρήσω ότι ο στιχουργός συμμετέχει εντελώς έμμεσα) έως στην απόλυτα άμεση (πχ καλώ τακτικά μία επιτροπή πολιτών από τον Ωρωπό στο γραφείο μου να με επηρεάζει όσο θα σχεδιάζω μία πλατεία στην περιοχή τους να συζητήσει μαζί μου και μαζί να διαμορφώσουμε την απόφαση). Είπαμε ότι θα ήταν πολύ σημαντικό για να ξεκαθαρισει το τοπίο, να αποσαφηνίσουμε τις διάφορες στρωματοποιήσεις αυτές.
-παράσταση αυτής της μελέτης με διαγράμματα (σχήμα, χρώμα, μέγεθος των ατόμων που εμπλέκονται στη λήψη απόφασης), όπως φαίνεται στην εικόνα. Αυτό μάλλον θα βοηθήσει αρκετά στη μεθοδολογία της εργασίας.









Αυτές είναι κάποιες πρώτες σκέψεις, αν έχετε κάτι να προσθέτε, να το συζητήσουμε

1 σχόλιο:

Pegy Zali είπε...

geia sou adoni
poli kalo post
kai h ikona einai poli eustoxi oson afora tin diadikasia lipsis apofaseon alla kai ena sxolio pano sto erotima pou eixe tethei gia tin emploki
tha ta poume